Activiteiten en bezienswaardigheden

 

Hunsrück & Morbach

In Morbach vindt u een viertal Duitse supermarkten ( ReWe, Aldi, Lidl en Wasgau). In het centrum vind u de warme bakker (ook bij ReWe, Wasgau en Lidl)  en ambachtelijke slagerij. Daarnaast diverse andere winkels, de apotheek en huisarts,  de toeristische dienst van Morbach en een aantal restaurants.

Morbach is 8 minuten rijden van de villa.

 

Wandelpaden

Wandelpaden kunt u vinden in het door de TIMorbach uitgegeven boekje Traumschleifen. Dit zijn wandelingen van de hele omgeving. In Morbach en Hunolstein zijn er in totaal 48 wandelroutes uitgezet die wachten om door u ontdekt te worden. Dit zijn 14 lange wandelroutes en 34 wandelpaden.

 

 

Wijnhuizen

Langs de Moezel vindt u de vele wijnhuizen waar u de bekende uitzonderlijke moezelwijnen kunt proeven. U wordt door de locale bevolking altijd op vriendelijke wijze ontvangen. Uiteraard zult u de vele wijngaarden op de hellingen van het Moezeldal niet kunnen missen. 

 

 

Stadjes en dorpjes aan de Moezel

Bezoek ook de vele mooie, romantische en culturele dorpjes en stadjes aan de Moezel. Zo leert u ook de geschiedenis van deze mooie regio kennen. Wist u dat de Romeinen de wijnbouw in deze streek hebben geïntroduceerd? Meer hierover kunt u vinden in Neumagen Drohn.

 

De Gleierlay. De mooiste  hangbrug van de Europa

 

Buitenactiviteiten

In de Moezelvallei en de Hunsrück valt veel te ontdekken en kunt u genieten van vele activiteiten. Wandelen, fietsen, mountainbiken, boottochtjes, kajakken etc. De Moezelvallei heeft zo veel te bieden. Wist u dat 25 km. van Morbach de langste loopbrug van Europa  te vinden is? De Geierlay, zeker een bezoek waard.

 

Wintersport

Skiën op de Erbeskopf. De Erbeskopf is het hoogste punt van de Hunsrück waar u kunt skiën, snowboarden en langlaufen in de wintermaanden. De Erbeskopf ligt op 15 minuten rijden van Villa Hunsrück. 

Villa Hunsrück is in de periode van 1 november tot 28 april gesloten. Op aanvraag voor speciale gelegenheden kunt u een reserveringsverzoek indienen. Onze zuster vakantiewoning Villa Mosel is in die periode wel geopend. U kunt een boekingsaanvraag via ons e-mailadres indienen waarna wij de beschikbaarheid voor u kunnen navragen. Villa Mosel is door de Deutsche Tourist Verein gekwalificeerd met 5 sterren en tevens gekwalificeerd als een officiële minder validen vakantiewoning.

 

Trier

Bezoek de oude stad Trier. Rijdt erheen via de prachtige panorama weg langs de Moezel met haar fantastische zichten en de kleine dorpjes en stadjes aan de Moezel.

Ontdek de interessante geschiedenis en cultuur van het gebied. De Romeinen hadden Trier al tot hoofdstad van het noordelijk deel het Romeinse Rijk benoemd en introduceerden hier de aspergeteelt(!) en de wijnbouw.

Burg Eltz

Zeker ook de moeite waard is een bezoek aan één van de vele burchten en ruïnes, zoals Burg Elzt

gelegen in Wierschem.

Een burcht uit de 12e eeuw die nog volledig in de oorspronkelijke staat te bezichtigen is. Bezoek dan ook de in de omgeving gelegen "Geyser Anderach", de hoogste in zijn soort in het Vulkanpark van de Eiffel. 


Idar Oberstein

Brengt u een bezoek aan de halfedelsteen industrie in Idar Oberstein,  bezoek dan ook het edelsteen museum of de oude edelsteen slijperijen. Een tip: In de Steinkaulenberg kunt de edelsteenmijn bezoeken .Een bezoek waard!

In de omgeving kunt u ook de oude kopermijn in Fischbach bezoeken. 

 

 

Een verblijf in onze luxueuze Villa Hunsrück, gelegen in het Luftkurort Morbach Hunolstein, zult u niet snel vergeten!!